The Programme

MEET IN SPAIN
ONTDEK ONZE PARTNERS

Spanje is niet alleen één van de meest bezochte toeristische bestemmingen ter wereld. Het land staat ook als derde op de wereldranking van het ICCA als het komt op internationale meetings. Twee steden staan zelfs binnen de top 5, met Barcelona (#4) en Madrid (3#). 

Dankzij een sterke combinatie van moderne infrastructuur, dynamische steden, charmante dorpen te midden van een prachtige natuur, een overvloed aan cultuur erfgoed en een uitgestrekte kustlijn zorgt Spanje voor heel wat mogelijkheden voor elke meeting en eventplanner. 


 

 

Elke bestemming in Spanje heeft zijn eigen conventiebureau met een sterk lokaal netwerk van allerlei partners, van venues tot unieke ervaringen en innovatieve oplossingen. Met hun hulp vind je makkelijk je weg naar het meest geschikte product voor je klant. 


Hieronder vind je een overzicht van de conventiebureaus die aanwezig zullen zijn tijdens de roadshow. Elkéén van hen kijkt er alvast ontzettend naar uit om jouw lokale partner te kunnen worden. 

Barcelona

Barcelona is de toegangspoort tot Europa in het Zuiden. Een bestemming met een geschiedenis van 175 jaar in textiel, de autoindustrie, farmaceutica en de voedingsindustrie. Het is een moderne hub geworden gericht op innovatie en kennis en dat voel je overal. De infrastructuur is modern en de stad is in continue transitie. 

De stad en haar lokale partners hebben veel ervaring opgebouwd wanneer het gaat om meetings, congressen of incentives. Met meer dan 32.000 hotelkamers, talloze opties qua venues en een ervaren team op het Conventiebureau kan je hier met alle vertrouwen verzekerd zijn van een succesvol event, in alle omstandigheden. 

www.barcelonaconventionbureau.com

Benidorm

Benidorm is heus niet enkel een bestemming om te overwinteren. Je vindt er tal van verrassende plekjes en originele locaties voor je event. Denk maar aan de Iberia Village of de mogelijkheden van het Terra Mítica pretpark. Een totaal van 98 hotels met 18.418 kamers en zalen tot een capaciteit van 1.200 deelnemers maken Benidorm een interessante optie voor meetings en incentives. 

Benidorm leeft en vibreert. Het wordt niet voor niets het kleine New York van Spanje genoemd. Hier zullen je klanten zich niet vervelen. Elk event krijgt zo de nodige punch. 

www.visitbenidorm.es

Bilbao

Bilbao is een metropolis met meer dan 1 miljoen inwoners. Sinds de stichting 700 jaar geleden is het een belangrijke hub geworden voor het economisch leven en staat het symbool voor modernisering. Desondanks zijn lange geschiedenis is de stad voortdurend in ontwikkeling en heeft het een jonge geest. Kijk maar naar de recente transformatie wat startte met de opening van het Guggenheim Museum in 1997. 

 

Een moderne stad omgeven door een groen landschap met bossen en bergen zorgt voor een sterke combinatie tussen professionele meetings en teambuilding activiteiten.www.bilbao.eus/conventionbureau

Elche

Elche is een duizendjarige stad omgeven door uitgesproken landschappen. Een stad in verbinding met de zee waar geschiedenis, cultuur, innovatie, zon en gastronomie samenkomen. Met natuurparken als El Hondo of de Palmeral in het centrum van de oude stad waarvan de tuinen zich over de stad uitstrekken, één van de drie werelderfgoed sites van Elche. 

 

Hier vind je alle kwaliteiten die je zoekt voor het organiseren van events. De troeven en opties van grotere steden maar ook tal van unieke locaties en speciale venues. 


www.visitelche.com

Gran Canaria

Beeld je een eiland in met een mild klimaat, het hele jaar door. Met ongelofelijke landschappen. Een uitzonderlijk kader voor elke meeting & incentive organisator. Je klanten genieten er van de variëteit die Gran Canaria te bieden heeft. Neem de stranden of de charme van de zee in je op of beleef heel wat emoties in de bergen. 

 

Door de jaren heen heeft heeft de bestemming heel wat expertise opgebouwd in het faciliteren van grote internationale events. Verschillende gespecialiseerde lokale bedrijven creëren er onvergetelijke ervaringen en ontzorgen je volledig voor je meetings, beurzen of incentive reizen. 

www.grancanariacb.com

Madrid

Madrid is een levendige metropool waar iedereen zich thuis voelt. Het is een plek voor ondernemen en nieuwe trends. De hoofdstad van Spanje is een bestemming met een rijk artistiek en cultureel erfgoed. Het is een plek met een geweldige keuken. Een plek waar de lokale bevolking altijd vol passie voor hun stad gaat. Ongetwijfeld, één van de meest aantrekkelijke steden in de wereld. 

 

Hier kan je als meeting en eventorganisator terecht voor je wildste dromen. In een stad die nooit slaapt gaan je klanten van de ene ervaring naar de andere. Een ontzettend divers aanbod aan activiteiten en een infrastructuur van meer dan 33.000 kamers met venues tot een capaciteit van 2.200 deelnemers zorgen ervoor dat Madrid met stip op jouw kaart komt te staan. 

www.esmadrid.com/mcb

Málaga

Málaga is een ideale bestemming voor je congres, meeting of incentive. Naast het uitzonderlijke klimaat heb je er een perfecte mix tussen cultuur, natuur, leisure en gastronomie. De stad heeft venues met ongelofelijke faciliteiten voor evenementen maar daarnaast heb je ook creatieve opties in één van belangrijkste botanische tuinen in Europa, historische gebouwen of vooruitstrevende musea. 

 

De laatste jaren is ook het hotelaanbod sterk gegroeid met een totaal van 5.438 bedden en meetingzalen tot 1.200 deelnemers in theateropstelling. Afspraak in Málaga voor je volgend event!

www.malagaturismo.com/es/site/mcb

Murcia

Murcia staat op de zevende plaats van de grootste steden in Spanje en ligt in het zuidoosten van het Iberische Schiereiland. De stad met een strategische ligging op slechts 30 minuten van de Costa Cálida en 10km van de bergen heeft een grote variëteit qua gastronomie, monumenten en natuur. 

 

Murcia blikt terug op een rijk verleden met een eeuwenoud erfgoed van de Arabische, Christelijke en de Joodse cultuur. Maar het is ook een dynamische en moderne stad die echter nooit z’n warmte verliest. De infrastructuur voor events is heel uitgebreid voor groepen van 20 mensen tot meer dan 2.000 deelnemers. En heel wat activiteiten als stadsbezoeken, actief toerisme, natuur, cultuur, wijntoerisme, archeologie, berg- en watersporten zorgen voor een mooie leisure verlenging in elk incentive reis. 

www.murciacongresos.com

Salamanca

Salamanca is één van de belangrijke bestemmingen in Spanje Het wordt beschouwd als een voorbeeld bij uitstek van de Renaissance. De stad staat al sinds 1988 op de Unesco werelderfgoed lijst. Met historische gebouwen en plekken als de Plaza Mayor, de Kathedraal en de Casa de las Conchas is Salamance een bijzondere optie voor je volgende meeting, event of incentive reis. 

 

Je vindt er meer dan 4.500 bedden, 130 meetinglocaties en een totale capaciteit van meer dan 30.000 stoelen. Mogelijkheden genoeg om een succes te maken van je volgende event. Ervaren professionals staan alvast klaar om je te gidsen en te helpen. 

www.salamancaconventionbureau.com

San Sebastián

San Sebastian ontvangt evenveel internationale congressen als Los Angeles, Belfast of Straatsburg. Een elegante, kleine stad met 186.000 inwoners waar je in alle rust kan genieten van een wandeling. En toch staat San Sebastian op de 6de plek in Spanje. 

 

Misschien heeft het te maken met de ongeëvenaarde gastronomie. Want de stad heeft het hoogste aantal Michelin sterren (16) per vierkante meter, ter wereld. Verschillende gastronomische magazines beschouwen het als de wereldwijde nummer 1 bestemming. Voeg daar de talloze culturele activiteiten en monumenten aan toe en je krijgt een perfecte mix. De laatste 5 jaar kwamen meer dan 160.000 meetingdeelnemers naar San Sebastian. Ben jij de volgende?

www.salamancaconventionbureau.com

Sevilla

Sevilla is een topbestemming met een ontzettend ruim aanbod aan monumenten en cultureel erfgoed. Gedurende de eeuwen heen was de stad het trefpunt tussen verschillende beschavingen. Dat maakt van Sevilla een prachtige plek, vol magie. Het is waarschijnlijk één van de mooiste en meest verrassende steden ter wereld.  

 

Traditie en moderne innovaties gaan hand in hand in Sevilla. De stad heeft dan ook de ambitie om één van de meest hedendaagse te worden in Spanje. Voor events en meetings heb je er de Palacio de Congresos y Exposiciones, met een capaciteit tot 3.500 stoelen in het grootste auditorium van Spanje. Maar, je kan er ook terecht in haciendas, cortijos of één van de vele mogelijkheden aangeboden door de 88 hotels. 

www.sevillacb.com

Sitges

Met meer dan 2.500 hotelbedden in 4 en 5-sterren accommodaties met meeting rooms, twee congreshallen met 1.400 en 500 stoelen, het cultureel erfgoed en de fantastische gastronomie, leisure- en sportaanbod is Sitges een fascinerende bestemming voor je volgend event. 

 

Sitges is bovendien een artistieke hotspot en werkt als een magneet op bezoekers van over de hele wereld tijdens het jaarlijks filmfestival. Op amper 30 minuten van Barcelona heb je hier een sterk alternatief voor de organisatie van een meeting of event. 

www.sitgescb.cat

Valencia

Valencia is een mooie Mediterraanse stad die bruist van de vitaliteit. Het heeft vele monumentale en gastronomische attracties waardoor het een stevige plaats opgeëist heeft als bestemming voor meetings en events. 

 

De bereikbaarheid van Valencia met haar spectaculair contrast tussen traditie en avant-gardistische bouwwerken, de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, een uitpuilende culturele agenda, een ecologische visie en een dynamische vibe maken van Valencia een onweerstaanbare bestemming. 

 

Gedurende de jaren heen heeft de stad een lange lijst van congressen en meetings ontvangen. Een team van lokale specialisten staat dan ook klaar om elk event vlekkeloos te laten verlopen. 

www.valenciaconventionbureau.com

C/ Nuncio, 8 

28005 Madrid

Spain
+34 913643700 
scb@femp.es 

http://scb.es

Kantoor België

Kunstlaan 52 

1000 Brussel

+32 2 280 13 27

bruselas@tourspain.es

www.spain.info

Kantoor Nederland

Laan van Meerdervoort 8A

2517 AJ Den Haag

+31 70 346 5900

infolahaya@tourspain.es

www.spain.info

This event has been established in collaboration with KonsulTra bvba